Magie pe parchetul BTarena sau cum a fost când Clujul a devenit, pentru trei zile, capitala gimnasticii ritmice mondiale

Magie pe parchetul BTarena sau cum a fost când Clujul a devenit, pentru trei zile, capitala gimnasticii ritmice mondiale

Campionatele Mondiale de Gimnastică Ritmică rezervate junioarelor au transformat, pentru trei zile, Clujul și BTarena în capitala acestui sport la nivel mondial. 380 de  sportive din 62 de țări au concurat în fața unei săli pline, iar echipa României a făcut istorie, la una dintre cele mai bune participări ale sale. Amalia Lică a fost, fără îndoială, eroina delegației noastre. 

La doar 14 ani, Amalia Lică a reușit să câștige o medalie de argint în proba de cerc și s-a mai calificat în alte două finale, acolo unde a ratat podiumul la mustață. Sâmbătă, ansamblul României a reușit să câștige, în premieră, medalia de bronz pe echipe. Rezultatele au fost lăudate de Irina Deleanu, președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică.

„Putem face un bilanț extraordinar, două medalii a obținut România, un bronz pe echipe și avem o vicecampioană mondială pe nume Amalia Lică, suntem foarte mândri de ea. E un rezultat istoric, România nu deținea o medalie la Mondiale la echipe la nivel de junioare și nici nu aveam o medalie de argint în cadrul Campionatelor Mondiale, deci e extraordinar”, a spus oficialul FRGR.

Mai mult, rezultatele din competiția de la Cluj le-au dat speranțe oficialilor români pentru o altă performanță istorică: accederea la Jocurile Olimpice din 2028, de la Los Angeles (Statele Unite ale Americii).

„Viitorul nostru sună bine, acum că am realizat și acest ansamblu, sperăm să continuăm cu pregătirea și să avem obiective din ce în ce mai realizabile și bineînțeles, obiectivul principal este calificarea olimpică în 2028 cu toată această generație de junioare”, a mai spus Irina Deleanu, citată de gandul.info.