Ziua încoronării. În BTarena, „U”-BT a câștigat cel de-al treilea titlu consecutiv de campioană la baschet

Ziua încoronării. În BTarena, „U”-BT a câștigat cel de-al treilea titlu consecutiv de campioană la baschet

BTarena e locul marilor evenimente și al emoțiilor desăvârșite, iar duminică, 28 mai, le-am trăit pe amândouă la cote maxime. „U”-BT Cluj-Napoca se afla la un meci distanță de câștigarea titlului național la baschet masculin, al treilea consecutiv și al 8-lea din istoria Clujului, iar baschetbaliștii lui Mihai Silvășan nu au ratat ocazia de a scrie, din nou, istorie.

Victoria obținută în meciul 5 al finalei, trei zile mai devreme, în deplasarea de la Oradea, le-a oferit șansa „studenților” să-și adjudece trofeul chiar pe propriul teren, însă primul sfert a fost echilibrat. Bihorenii își jucau ultima șansă, așa că s-au apărat bine și au fost preciși mai ales din afara semicercului, la aruncările de trei puncte.

Echilibrul s-a menținut și la pauză, însă repriza a doua a consemnat un adevărat tur de forță al băieților lui Silvășan. Guzman, Cățe, Richard sau Kuti au ieșit, pe rând, la rampă, iar gazdele au început să se distanțeze pe tabelă, până când singura problemă rămasă de rezolvat a rămas scorul. S-a terminat 70-59, iar „U”-BT și-a trecut în cont un nou titlu, al treilea consecutiv și al 8-lea pentru baschetul masculin clujean.

„A fost o finală grea, în special că am pierdut primele două meciuri la Oradea. Trebuie să le mulțumesc din suflet băieților pentru puterea mentală de care au dat dovadă. Nu e deloc ușor să câștigi patru meciuri la rând în fața unei echipe precum CSM CSU Oradea. Le mulțumesc jucătorilor, staff-ului, familiei care a fost alături de mine și bineînțeles fanilor. Sunt bucuros că am făcut fericiți atâția oameni. Acum șase ani n-aș fi zis că putem umple sala la un meci de campionat. Am reușit anul trecut în cupele europene, acum am avut un asemenea public și în Liga Națională. Este un mare pas înainte pentru baschetul clujean și românesc. Probabil că a fost cea mai grea finală pentru mine, ca antrenor”, a spus, la final, Mihai Silvășan.

Sezonul care va începe la toamnă se anunță la fel de încins, atât pe plan intern, cât, mai ales, în Europa, acolo unde clujenii se pregătesc de un nou sezon în EuroCup.