“U”-BT, lovitură după lovitură pe piața transferurilor înaintea reluării pregătirilor. Cine vine să joace în BTarena

“U”-BT, lovitură după lovitură pe piața transferurilor înaintea reluării pregătirilor. Cine vine să joace în BTarena

“U”-BT, campioana României la baschet masculin și viitoare participantă, pentru al doilea sezon consecutiv, în EuroCup, a doua competiție continentală ca valoare, a anunțat azi trei super-transferuri după ce, în urmă cu câteva zile, a mai confirmat o mutare spectaculoasă. Astfel, lotul antrenat de Mihai Silvășan prinde contur.

Ca să începem cu începutul, clujenii au anunțat în urmă cu patru zile transferul letonului de națională, Mareks Mejeris, un jucător în vârstă de 32 de ani și care vine de la finalista ediției precedente a Basketball Champions League, Hapoel Ierusalim. Mejeris evoluează pe pozițiile 3-4, iar în carieră a mai evoluat pentru echipe precum Fuenlabrada și Ford Burgos (Spania) sau BK Liepaja, din țara natală. În 2014, a fost desemnat MVP-ul play-off-ului din Letonia.

Azi, trupa clujeană a confirmat încă trei mutări spectaculoase.

Jarell Eddie, în vârstă de 31 de ani, joacă pe poziția de extremă, și a adunat, de-a lungul carierei, 34 de meciuri în NBA, cea mai puternică ligă de pe planetă, îmbrăcând tricoul unor echipe precum Washington Wizards, Boston Celtics și Chicago Bulls. Eddie a făcut, apoi, pasul în Europa, evoluând în tricoul unor echipe puternice din Spania, Turcia (Fenerbahce Istanbul!) sau Franța și adunând peste 30 de meciuri în Euroligă.

Direct din Euroligă vine și Dennis Jerome Seeley, fostul baschetbalist al celor de la Bayern Munchen. De-a lungul carierei, noul fundaș al “U”-BT a mai îmbrăcat maioul grupărilor Medi Bayreuth (Germania), Manresa (Spania), Beșiktaș Istanbul (Turcia), Maccabi Tel Aviv (Israel), Gran Canaria (Spania), Rytas Vilnius (Lituania), Casademont Zaragoza (Spania), Bayern Munchen (Germania), Buducnost Podgorica (Muntenegru), Gravelines Dunkerque (Franța).

Originar din Brooklyn, New York, Bryce Tyler Jones Jr vine la Cluj să ocupe postul de conducător de joc al echipei lui Mihai Silvășan. Ultima dată la Limgoes CSP, una dintre cele mai bune echipe din Franța. Tyler Jones Jr.  a impresionat într-o partidă de campionat, cu Roanne, când și-a trecut în cont 36 de puncte (!!!), 5 pase decisive și 4 recuperări.

“U”-BT își va contura lotul final în următoarele zile, reunirea lotului urmând să aibă loc, cel mai probabil, la mijlocul lunii august. Primele meciuri oficiale se vor disputa în septembrie.