Februarie fierbinte, la Cluj! Transylvania Open revine în BTarena cu o nouă dată și super-jucătoare în competiție

Februarie fierbinte, la Cluj! Transylvania Open revine în BTarena cu o nouă dată și super-jucătoare în competiție

Karolína Plíšková (39 WTA), fost lider mondial în circuitul WTA, este favorita numărul 1 a celei de-a patra ediții a Tranylvania Open. Cel mai bun turneu de tenis din lume la categoria WTA 250 pentru doi ani consecutiv va avea loc la Cluj-Napoca, în 3-11 februarie. La turneu,  și-a anunțat prezența și Anastasia Pavlyuchenkova (60 WTA), finalistă la Roland Garros în 2021, dar și ultimele două câștigătoare ale trofeului, la simplu: Tamara Korpatsch (83 WTA) și Anna Blinkova (43 WTA). 

Karolína Plíšková  și-a anunțat prezența și la ediția de anul trecut a Transylvania Open, însă, din cauza unei accidentări, nu a mai putut participa. Sportiva a ajuns pe locul I mondial în 2017, poziție pe care a păstrat-o timp de opt săptămâni. Cunoscută pentru serviciul său puternic și forehand-ul agresiv, Plíšková a câștigat 16 titluri la simplu și cinci la dublu în circuitul WTA și a ajuns în două finale de Grand Slam la simplu, la US Open, în 2016, și la Campionatele de la Wimbledon, în 2021.

Salutări fanilor tenisului din România! Sunt Karolina. Abia aștept să vin la Cluj, să joc la Transylvania Open, pe 5 februarie. Așa cum știți, și anul trecut trebuia să joc, dar o accidentare m-a împiedicat să vin, așa că anul acesta abia aștept să vă văd pe toți. Va fi o săptămână uimitoare, un turneu extraordinar, sper că veți veni cu toții să mă susțineți și să ne bucurăm împreună”, a declarat Karolína Plíšková, potrivit organizatorilor. 

 

”Tabloul de anul acesta este foarte puternic, cu jucătoare pe un trend ascendent, care sunt la început de sezon și pentru care punctele câștigate la Transylvania Open contează foarte mult. Am vorbit cu Karolina Plíšková, e foarte încântată că va juca la Cluj, iar noi abia așteptăm să o urmărim live, pe terenurile din BT Arena. Ana Bogdan este deja pe tabloul principal. Dat fiind faptul că mereu există și retrageri, mai mult ca sigur și Jaqueilne Cristian va fi acceptată direct. Pe lângă ele, vom avea și alte românce, datorită wild cardurilor. Sperăm ca toate jucătoarele să fie sănătoase, să poată fi prezente. Suntem fericiți că avem o nouă poziție, mult mai avantajoasă, în calendarul WTA și că ne vom putea bucura din nou și mult mai repede de tenis de calitate, acasă. Chiar dacă taxele pentru evenimente se vor majora din acest an, pentru această ediție vom susține noi impozitarea suplimentară a biletelor pentru a fi consecvenți cu publicul nostru și pentru a menține prețurile anunțate.””, a spus Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250.

 

BIlete și abonamente

 

Cei care doresc să participe la următoarea ediție a turneului de tenis din Cluj mai au timp până în data de 11 ianuarie să cumpere bilete de o zi la prețuri early bird de pe site-ul entertix.ro. Costul lor variază între 45 și 145 de lei și oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de la ambele terenuri de joc. După această dată, doritorii vor putea să cumpere bilete la preț normal. De asemenea, vor fi scoase la vânzare abonamentele.

Prețul unui abonament este de 590 lei și vor putea fi achiziționate pe pe site-ul partenerului de ticketing începând cu data de 11 ianuarie 2024, ora 13:00.

Pentru meciurile din zilele de calificări (3-4 februarie), biletele vor fi gratuite și vor fi disponibile pentru rezervare începând cu data de 15 ianuarie, iar la fața locului, în timpul turneului, vom avea 300 de bilete, la casieria BT arena.

 Iată lista jucătoarelor de pe tabloul principal:

 

 1. PLISKOVA, KAROLINA (CZE) 37
 2. MARIA, TATJANA (GER) 42
 3. COCCIARETTO, ELISABETTA (ITA) 45
 4. BLINKOVA, ANNA 46
 5. RUS, ARANTXA (NED) 50
 6. BUREL, CLARA (FRA) 52
 7. PAVLYUCHENKOVA, ANASTASIA 59
 8. TREVISAN, MARTINA (ITA) 60
 9. PODOROSKA, NADIA (ARG) 63
 10. MINNEN, GREET (BEL) 65
 11. SEVASTOVA, ANASTASIJA (LAT) 65 (SR)
 12. BOGDAN, ANA (ROU) 66
 13. WICKMAYER, YANINA (BEL) 68
 14. AVANESYAN, ELINA 71
 15. MCNALLY, CATY (USA) 71 (SR)
 16. FRECH, MAGDALENA (POL) 72
 17. KALINSKAYA, ANNA 75
 18. TOMOVA, VIKTORIYA (BUL) 77
 19. OSORIO, CAMILA (COL) 79
 20. KORPATSCH, TAMARA (GER) 81
 21. PARKS, ALYCIA (USA) 82