Eşec onorabil: U-BT – Panathinaikos 72-79

Eşec onorabil: U-BT – Panathinaikos 72-79

U-BT Cluj-Napoca a pierdut duminică seara, la diferenţă mică, 72-79, meciul de gală cu Panathinaikos OPAP Atena, disputat în BTarena. La meciul organizat de Sports Festival, care a prilejuit şi prezentarea lotului alb-negrilor, au asistat aproximativ 6.000 spectatori.

Cea mai titrată echipă din epoca modernă a baschetului european la nivel de club a controlat meciul, fiind la conducere în permanență. Scorul pe reprize a fost 17-19, 16-22, 16-22, 23-16. Cea mai mare diferență s-a consemnat în sfertul al 3-lea, atunci când PAO s-a desprins la 56-37.

Ardelenii au izbutit să se apropie la șase puncte, scor 65-59 în secvența decisivă, într-o perioadă când vedeta grecilor, Nick Calathes, a luat loc banca de rezerve. La revenirea sa pe parchet, Panathinaikos a răspuns revenirii târzii a clujenilor.

Keith Langford și Nick Calathes au înscris câte 12 puncte fiecare. Stephane Lasme a adăugat 11 puncte, iar Matt Lojeski și DeShaun Thomas au marcat câte 8 puncte pentru învingători. În replică, Kyndall Dyukes a contabilizat 19 puncte, Aleksandar Rasic a contribuit cu 16 puncte, iar Tony Easley a totalizat 13 puncte pentru echipa lui Mihai Silvășan.

Partida a fost transmisă în direct la TVR Cluj şi LIVE pe Facebook.