Despre noi

Despre noi

Trofeul Carpaţi. Untold Festival. Open European de Judo. Julio Iglesias. Eros Ramazzotti. DreamHack. Sunt doar câteva nume importante și evenimente importante care au avut loc în primul an de la deschiderea Sălii Polivalente. Pe lângă zecile de meciuri sportive, sutele de antrenamente, o mulţime de manifestări culturale sau de business s-au desfășurat în sală. Într-un singuran, Sala Polivalentă s-a impus ca unreper pentru oricine doreşte să organizeze evenimente în România. Iar ce e mai bun vine abia de acum înainte.

Evenimente culturale

Atunci când sportivii nu mai bat mingea, este destul loc şi timp pentru spectacole. Din acest punct de vedere, Sala Polivalentă a fost ca Făt Frumos: a găzduit show-uri într-un an cât alţii în zece. A fost implicată în aproape toate festivalurile care au fost organizate la Cluj în anul Capitalei Europene a Tineretului. James Blunt, Julio Iglesias, Eros Ramazzotti, Joe Satriani, The Red Army Choir, Lou Bega, La Bouche, Captain Jack: trecutul şi prezentul au concertat în bijuteria Clujului. Tot aici au evoluat dansatorii de la Lord of the Dance, într-un spectacol de zile mari. Untold, festivalul căruia i-a mers vestea în toată lumea, a avut o scenă în Sala Polivalentă şi a strâns 20.000 de oameni în patru seri.

Alături de muzică şi dans au mai fost jocuri pe calculator, în cadrul marelui succes numit Dream Hack, târguri de locuri de muncă, evenimente corporate, absolviri de facultate, întâlniri ale cultelor, târguri de universități, târguri de vacanțe și târguri de produse cosmetice.

Planuri imediate şi de viitor

Planurile pentru Sala Polivalentă sunt din ce în ce mai multe şi mai mari. Din punct de vedere sportiv, au existat contacte cu numeroase federaţii, tot mai decise să îşi organizeze evenimentele cu adevărat importante aici. Primul pas l-a făcut federaţia de baschet, care în noiembrie 2015 a programat la Cluj un meci inter-ţări de baschet feminin, România – Bosnia&Herţegovina. De asemenea, FRB vrea să candideze la organizarea unei grupe a Eurobasketului masculin tot cu Sala Polivalentă.

Apoi, a urmat Federaţia Română de Tenis, care aduce în Sala Polivalentă un excepţional meci de FedCup. În februarie 2016, le aşteptăm la Cluj pe Simona Halep şi cele trei jucătoare de top ale Cehiei, Petra Kvitova, Lucie Safarova şi Karolina Pliskova, la un eveniment la care, din nou, ne aşteptăm să nu mai rămână niciun scaun neocupat.

Sala Polivalentă va fi, cel mai probabil, gazda Campionatului European de gimnastică din 2017, o competiţie deosebit de preţuită de iubitorii sportului din întreaga ţară.

Din punct de vedere artistic, în decembrie vă propunem un super-eveniment pe gheaţă, cu celebrii Evgheni Pluşenko şi Edwin Marton, iar în aprilie va cânta la Cluj Lara Fabian, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Şi lista evenimentelor se completează aproape zilnic; la cât de multe sunt propuse, am putea umple încă o sală de aceleaşi dimensiuni.

Dincolo de organizarea unor evenimente cât mai atractive pentru public şi mai profitabile din punct de vedere financiar, conducerea Sălii Polivalente are în plan atragerea de fonduri din iniţiative proprii. Una dintre acestea este pornirea propriului sistem de ticketing (singura sala din România care va avea propriul sistem de plată online a biletelor), alta este deschiderea parcării subterane în regim de plată pe oră.

Un an de succes polivalent: Sala Polivalentă Cluj-Napoca

(octombrie 2014 – octombrie 2015)

(publicat: noiembrie 2015)

Sala Polivalentă a fost inaugurată în 27 octombrie 2014, iar primul eveniment important a fost concertul James Blunt, din cadrul TiMAF, la care au participat peste 6.000 de spectatori. De atunci s-avăzut ce potenţial uriaş are noua arenă acoperită a Clujului, cu 7.227 de locuri pe scaune, o investiţie de 70 de milioane de lei a municipalităţii.

În total, în primul an de activitate, Sala Polivalentă a spus “bun venit” unui număr de 350.000 de spectatori. Audienţa maximă a fost înregistrată pentru prima dată la Trofeul Carpați, competiție ce a adus la Cluj 4 echipe naționale de handbal feminin, Brazilia (campioana mondială en-titre), Germania, Suedia și România. Peste 7.227 de spectatori au ales să își petreacă 2 zile la Sala Polivalentă pentru a susține echipa națională favorită. Primul record de audiență la un eveniment artistic a fost înregistrat la concertul cântărețului spaniol Julio Iglesias, unde peste 8.000 de spectatori au venit să asculte piesele artistului latin care a vândut cele mai multe albume. Eveniment de anvergură, DreamHack România a încheiat luna octombrie 2015 cu o audiență de peste 25.000 de spectatori în cele 4 zile de spectacol. Echipe naționale de jocuri digitale s-au întrecut într-un decor transpus din jocurile electronice.

Evenimente sportive

Principalul ţel pentru noua sală era să organizeze evenimente sportive, un ţel pe care l-a atins pe deplin. 60 de meciuri oficiale şi peste 1.150 de antrenamente s-au desfăşurat pe parchetul sălii, respectiv câteva sute de meciuri de mini-fotbal și mini-baschet în sala secundară. Sala Polivalentă din Cluj a fost martora calificării echipei naţionale de handbal feminin la Campionatul Mondial, după meciul spectaculos cu Serbia, a găzduit Trofeul Carpaţi, cu 7.227 de

oameni în tribune timp de două zile, a primit participanţii la competiţii de judo şi dans sportiv, a răsunat de aplauze la partidele echipelor clujene de baschet şi handbal, respectiv locul în care
s-au strâns pasionaţii de box şi MMA, la două evenimente extrem de palpitante.

 


Inaugare

La inaugurarea oficială a fost prezent primarul orașului, Emil Boc, alături de cinci sportivi emblematici ai Clujului. Panglica a fost tăiată, simbolic, de către aceștia: Simona Richter, medaliată a Jocurilor Olimpice, Ciprian Porumb, căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Mircea Barna, sportiv care a înregistrat 50 de selecţii în naţionala de baschet a României, Eva Zörgö, multiplă campioană la atletism şi Remus Câmpeanu, fotbalist care a purtat zece ani banderola de căpitan al echipei „U” Cluj, sportivi care au primit medalii din partea Primăriei Cluj-Napoca și a constructorului sălii, firma Con-A.

„Mulţumesc clujenilor că, din banii lor, integral din bugetul local, s-a realizat această bijuterie sportivă şi de divertisment. Avem cea mai frumoasă, performantă şi dotată sală de sport din România, comparabilă cu cele din UE, astfel că am pus Clujul pe harta competiţiilor sportive naţionale şi internaţionale. Sala se pretează la diverse sporturi şi am adresat tuturor federaţiilor invitaţia să programeze competiţii sportive naţionale şi internaţionale la Cluj-Napoca”, a spus primarul Emil Boc.

Principalele noastre obiective constau în dobândirea, crearea și/sau organizarea de noi evenimente, punând la dispoziția tuturor cele mai noi și mai moderne facilități. Pe lângă dorința de promovare și includerea sălii în circuitul național și internațional de evenimente, ne dorim o foarte bună colaborare și sprijin din partea publicului.

Strălucitoare, radiantă, versaltilă și unică în țară, Sala Polivalentă Cluj-Napoca este cea mai modernă și încăpătoare construcție destinată organizării de evenimente. Dezvoltată pe 5 niveluri, subsol, parter și etajele 1-3, sala multifuncțională este destinată celor mai diverse activități. Subsolul deservește parcării subterane împărțită în 3 compartimente, capacitatea fiind de 445 de locuri de parcare. Parterul este nivelul unde se realizează accesele în clădire a tuturor categoriilor de participanți la evenimentele din sala multifucțională – public, sportivi, VIP, media și administrație. Tot aici se regăsesc și accesele la spațiile comerciale și la restaurant. Etajul 1 este dedicat în totalitate publicului, având spații generoase pentru garderobe, baruri și grupuri sanitare. Etajul 2 este alocat atât publicului larg cât și invitaților VIP, aceștia din urmă beneficiind de o zonă cu acces separat, care este deservită de loje, bar, săli de conferință și altele. Etajul 3 este nivelul de acces în sala media (car de televiziune, reporteri, comentatori).

Cu o suprafață totală de 38.410 mp și o capacitate de până la 10.000 de locuri, sala poate găzdui cele mai variate evenimente, de la sporturi de contact (judo, box, arte marțiale etc) la gimnastică, hochei, tenis și alte sporturi de echipă (baschet, handbal, volei etc) până la evenimente culturale, corporatiste, conferințe sau concerte.

Este un motiv de laudă pentru orașul nostru faptul că Sala Polivalentă este cea mai bine dotată sala multifuncțională din România și iese în evidență cubul video unic în țară, cu patru ecrane de mari dimensiuni care transmit imagini full HD, chiar în timpul evenimentelor. Sistemul de încălzire cu panouri solare și panourile fotovoltaice ce permit alimentarea iluminatului de siguranță a clădirii sunt cele mai performante instalate la noi în țară. De asemenea, clădirea este dotată cu un sistem de preluare a apelor pluviale, care sunt reutilizate la grupurile sanitare.

Inaugurarea evenimentelor în Sala Polivalentă a avut loc odată cu concertul cântărețului britanic James Blunt, în data de 31 octombrie 2014, concert la care au fost prezenți peste 5.000 de spectatori. Acest moment îl vom păstra mereu ca fiind unul de reper pentru calendarul evenimentelor din Polivalentă, urmat apoi, la scurt timp, de debutul echipelor de handbal feminin și baschet masculin, care au jucat primele meciuri oficiale găzduite aici.

Inaugurare – octombrie 2014

(publicat: noiembrie 2014)

Primăria Cluj-Napoca
le mulțumește tuturor clujenilor pentru contribuția adusă la construirea celei mai frumoase, performante şi dotate săli de sport și evenimente din România.