Baschet de primă mână, la început de 2023, în BT Arena

Baschet de primă mână, la început de 2023, în BT Arena

BT Arena, cea mai modernă sală polivalentă din România, își deschide porțile, în 2023, pentru spectacolul din 7Days EuroCup, a doua cea mai importantă competiție din baschetul european, un fel de antecameră pentru Euroligă, “regina” evenimentelor de profil, de pe Bătrânul Continent.

 

U-BT Cluj-Napoca, echipa antrenată de Mihai Silvășan, se află, în acest moment, după 10 etape scurse din competiție, și ca urmare a înfrângerii suferite joi, chiar aici, în BT Arena, contra liderului JL Bourg en Bresse (FR), pe penultima poziție a clasamentului, cu 3 victorii și 7 înfrângeri. Cu toate astea, drumul e lung pentru echipa clujeană. Bazându-se și pe sprijinul fanilor și pe atmosfera electrizantă care se creează cu fiecare ocazie la meciurile de pe teren propriu, U-BT încă speră la o clasare în primele 8 echipe care i-ar aduce, automat, o calificare istorică în faza eliminatorie a competiției. Trupa clujeană ar deveni, astfel, prima din România care ajunge în faza optimilor.

 

“Trebuie să muncim în continuare și să rămânem uniți pentru a fi mai buni”, a comentat, Mihai Silvășan, la finalul ultimei partide disputate de clujeni în competiție, 79-88 cu Bourg en Bresse. “Vom lupta în continuare”, a promis și căpitanul Patrick Richard.

 

Astfel, în BT Arena, programul echipei clujene în 7Days EuroCup pentru lunile următoare arată în felul următor, cu mențiunea că desfășurătorul poate suferi și modificări de ultim moment, independent de voința noastră:

 

31 ianuarie: U-BT – Lietkabelis (LT)

8 martie:  U-BT – Bursaspor (TR)

22 martie: U-BT – Prometey (UKR)